+45 97161418  

Campingtur Lemvig


Udgangspunkt for denne tur er Lemvig Strand Camping

Jeg laver min beskrivelse på denne måde fordi jeg kan lide at køre og gå rundt ude i naturen og se på den og når jeg støder på et seværdighedsskilt kører jeg jævnligt ind for at se hvilke spændende ting der dækker sig bag skiltet.
Jeg planlægger som oftest min tur dagen i forvejen ud fra nogle ting, jeg synes kunne være interessante at se og så kører jeg hovedsageligt på små veje - også på hullede grusveje - og jeg kører med både kort og GPS som hjælp. Grunden til at jeg hovedsageligt kører på mindre veje er, at jeg på den måde får nogle ting at se, som man ikke ser på større veje og så har det lige den fordel at man kan stoppe op eller dreje af med kort varsel. Det kan man ikke så godt på de større veje, hvis der ligger en anden bilist lige oppe i r.... på en.
 
Jeg valgte Lemvig Strand Camping som mål for denne campingtur. Jeg har godt nok lige været i området for nylig, men synes, at campingpladsen er interessant og området er også. Campingpladsen som jeg opholdt mig på, kom jeg i forbindelse med via deres deltagelse i åbenthus arrangementer hos Sørens Camping. Jeg opholdt mig på campingpladsen fra lørdag 5. august til onsdag 9. august.
 
Lemvig Strand Camping
Vinkelhagevej 6
7620 Lemvig
Tlf. 23 82 00 45
info@lemvigcamping.dk
www.lemvigcamping.dk
 
Campingpladsen fortæller om sig selv på hjemmesiden:
Pladsen danner rammerne for den perfekte ferie for hele familien. Alle muligheder for naturelskere i de rolige og smukke omgivelser direkte ud til Limfjorden. Pladsen har lækre familiebaderum, spabaderum, massagestol, børneafdeling og puslerum, samt adgang til indendørs svømmehal med stort bassin, børnebassin, spa, tyrkisk bad og sauna. Pladsen har TV-stue, møntvask, trådløst internet, fælles grill, stort fælles telt, minigolf, beachvolley, boldbane, spillerum med poolbord, airhockey, fodboldspil m.m. Campingpladsen har egen kiosk, hvor der blandt andet er mulighed for at bestille morgenbrød fra Konditorbageren.
Hytter, campingvogn og eget baderum kan lejes.
Lige ved pladsen er der badestrand med badebro, surfskole med udlejning af udstyr, lystbådehavn med bådslip og kran, adskillige vandrestier blandt andet går Planetstien lige forbi pladsen. Tæt på er der en 18 hullers golfbane. Ad en 2,5 km gå/cykelsti langs vandet kommer man til idylliske Lemvig, hvor der er hyggelige spisesteder, gode forretninger, museer og gallerier. På havneområdet er der en ny flot, stor skaterbane. Få kilometer udenfor Lemvig kan man gå på opdagelse i Klosterhede Plantage på egen hånd, hvor man i de tidlige morgentimer kan være heldig at se krondyr og bævere. I området er der masser af aktiviteter, det kunne være Vesterhavet, Jyllands akvariet, Kystcentret, Sneglehuset, B&O Museet, Mønsted Kalkgruber og Hjerl Hede.
 

Turen hertil

Jeg kørte hjemmefra kl. 10:34 i 14 graders varme og frisk vind. Solen var igennem skydækket indimellem. Det første foto er taget på Vilhelmsborgvej med en afstand iflg. GPS'en på 28 km til campingpladsen. Jeg stoppede op fordi der var et stort lyngklædt areal med lyngen i blomst og en del høje på arealet. Det var Mangehøje jeg befandt mig ved. I heden ved Mangehøje Plantage ligger 13 fredede gravhøje iflg. linket.

Eftermiddag med Bjergbanen

Om eftermiddagen kørte jeg ind til Lemvig for at prøve at køre en tur med Bjergbanen. Det var iflg. hjemmesiden sidste dag i sommer at toget kørte, så jeg ville gerne med - og kom det også. Toget kører igen i efterårsferien.
Om Bjergbanen: Med en længde på ca. 1,5 km og en højdeforskel på ca. 30 m fra start til slut, bugter banen sig gennem Lemvigs smukke natur, omgivet af løvskov og med en flot udsigt over fjorden, når BjergBanens tog kører den ca. 15 min lange tur mellem Lemvig station og havn ad den gamle havnebane.

Søndag 6. august

Søndag formiddag kørte jeg mig en lille rundtur. Først kørte jeg til Gjellerodde, hvorfra billedet er taget. Billedet er taget ind mod Lemvig fra diget ved P-pladsen ved Gjellerodde.

Klinkby

Jeg kørte fra Gjellerodde til Klinkby og her viste GPS'en mig ind til stationen som værende byens midtpunkt. Og jeg tog så dette billede, hvor man kan se, at P-pladserne er markeret med skinnemateriale. Sveller, skinnestykker og skærver som bund. Det er da en smart ide man har fået her, synes jeg.

Kronhede Plantage nær Rom flyveplads

På vej hertil i går så jeg et skilt til en museumsbunker. Og i dag fulgte jeg så op på det og fandt frem til denne hospitalsbunker, som tyskerne sørgede for blev opført i 1943. Bunkeren er på 22,2 x 12,8 meter og er den største bunker i området omkring flyvepladsen. Der er 21 rum i den. Selv om der var lys inde i bunkeren gik jeg nu meget forsigtigt, fordi der er forhøjninger i gulvet flere steder og også huller, så jeg kiggede nedad det meste af tiden. Men jeg fik da set en del af rummene ved at gå igennem fra indgang (til venstre på billedet) til udgang. 

Eftermiddag

Efter turen rundt på pladsen kørte jeg igen til Kronhede og Klosterhede Plantager. Jeg ville ud at se på et par høje og kørte derfor ad Gl. Landevej, hvorfra billedet er taget.

På gåtur i skoven

Og så lige et billede af en flot svampevækst på en myretue

På gåtur i skoven

Den ene af højene der samlet hedder Rishøje. I vandrefolderen står der: I den vestlige del af Klosterheden ligger Rishøje, der er en større samling af gravhøje beliggende i granbevoksningen omkring Rishøje Brandlinje.

Mandag 7. august

Overskyet, let vind og byger og så kun 12,7 grader på campingpladsen kl. 7:40.
Øv - det måtte godt have været tørvejr i det mindste, men jeg kørte nu afsted på en lidt længere tur alligevel. Fotoet her er fra Armosevej på vej mod Lomborg

Dagens køretur

Jeg kunne have valgt at gå på museum - bortset fra, at flere af dem er lukkede om mandagen, men der er også en del der er åbne her i sommerperioden. Men jeg har desværre aldrig været rigtig god til at gå på museum i traditionel forstand. Men jeg har det fint med at besøge f.eks. friluftsmuseer (som f.eks. Glud som jeg har fortalt om under mit besøg ved Vejle Fjord). Jeg vil dog gerne henvise til at der er flere udstillinger bare her i Lemvig - både på Lemvig Museum og på Museet for Religiøs Kunst. Se links. Og der er flere endnu. Nogle af de ting, der kan ses herfra Lemvig har jeg omtalt fra mit besøg hos Toftum Bjerge Camping. De to pladser ligger så tæt på hinanden, at de begge kan bruges som udgangspunkt for de samme seværdigheder. Derfor har jeg valgt at køre en tur i dag, hvor jeg kører syd om Nissum Fjord og fortæller lidt om, hvad jeg ser på undervejs.
Billedet her er fra Rammedige, som er en ca. 2000 år gammel forsvarsvold med tilhørende voldgrav, der ligger i tilslutning til en imponerende gruppe på 13 bronzealderhøje på et højdedrag vest for landsbyen Ramme.

En sort flagstang

På Skalstrupvej stødte jeg på en sort flagstang, dog med et reglementært Dannebrog hejst. Jeg var lidt forundret, men flaget står ved indkørslen til Flamingo Naturpark, som jeg dog ikke kørte ind til.
Lige kort vej fra dette sted er jeg kørt forbi Fru Pedersens Have, som de der ser TV MidtVest måske har set udsendelser fra.
Jeg er på vej mod Vemb fra Bøvlingbjerg via Skalstrup.

Oversigtskort

Ved Bjerghuse Strand var dette glimrende oversigtskort, som viser lidt af det område jeg er kørt igennem her sidst på formiddagen.

På visitnordvestjylland finder vi en omtale af Geopark Vestjylland, som omfatter en hel del af vest- og nordvestjylland. Jeg har taget følgende tekst fra hjemmesiden:

Vestjylland og den vestlige del af Limfjorden udgør et område af Danmark, hvor istidens landskaber er storladne og rigt varierede. Man kan indenfor korte afstande opleve et stort udvalg af de danske kysttyper fra den barske vesterhavskyst ”Jernkysten” til Limfjordens mangeartede kystlandskaber. Her er 50 km vesterhavsstrand og hele 175 km fjordstrande!

Også landskabet bag kysten byder på stor variation med frodige morænelandskaber, der veksler med sandede og flade sletter, ådale og søer. Her er plantager, dyrkede marker og store heder, der byder på et væld af oplevelser. Der er siden 2011 blevet arbejdet på at gøre Vestjylland (Lemvig, Struer og Holstebro Kommuner) til en europæisk geopark efter retningslinjer, som understøttes af UNESCO.

Samtidig fortæller geoparken om, hvordan naturen og mennesket har tilpasset sig forholdene efter den sidste istid.
Læs mere om projekt Geopark Vestjylland

Thorsminde

Her er jeg ved Strandingsmuseet i Thorsminde. Jeg gik ikke ind, var ligesom mere opsat på at komme hjem til min campingvogn igen, men via et par små svinkeærinder op langs med kysten.

Bovbjerg/Ferring

Jeg kørte fra Thorsminde via Fjaltring til Ferring. Billedet her viser Jens Søndergaards Museum i forgrunden og Bovbjerg Minimuseum i baggrunden.

Ved Ferring Strand

Jeg gik op til minimuseet og kiggede ud over skrænten og det syn viser jeg her.

Retning mod Ferring Sø

Jeg er her på Brændgårdvej med retning mod Ferring Sø. Jeg kørte forbi søen, som pga blæsten havde små krappe bølger at vise frem.

Søgårdevej - Lemvig Strand Camping

Her er jeg på vej ned ad Søgårdevej og her kan vi se ned over Lem Vig og også se dele af campingpladsen i billedet. Flot beliggende og flot udsigt herfra - men selvfølgelig endnu bedre i solskin.

Tirsdag 8. august

Her er jeg undervejs til Thyborøn og er her på vej op til udsigtspunktet ved Hygum Bakker. Herfra er der en fin udsigt langt ud i landskabet. Der er 36 gravhøje inden for en kvadratkilometer, hvoraf de 27 er fredede.

Naturrum Thyborøn

Jeg havde i aftes læst på nettet, at der i sydenden af Vesterhavsgade i Thyborøn var noget, der blev kaldt for Naturrum Thyborøn og at der er et par vandreture i området. Det jeg læste syntes jeg var så spændende, at jeg fik lyst til at tage mig en spadseretur. Jeg kan ikke klare at gå 11 km, som den ene tur er på, men jeg tænkte, at jeg burde kunne klare den 4 km lange tur.
Der er her ved P-området hvorfra naturrummet udgår toiletbygning og en overdækket spiseplads, så man kan sidde i tørvejr og spise sin madpakke, hvis der skulle være fugt i luften en dag.

Naturrum Thyborøn

Her er kortet på planchen ved p-pladsen. Jeg kunne godt have tænkt mig om der var mulighed for at få et kort, som man kan tage med sig på turen, men jeg måtte nøjes med at tage et billede med min mobil, så jeg kan forstørre det, hvis jeg får brug for det.

Naturrum Thyborøn

Dette er vejen jeg skal bevæge mig ud ad. Det er simpelthen en sti i klitkanten, så det er ikke alle steder at man bare kan sætte fødderne. Der var flere steder, hvor sandet skred under fødderne uden at det dog var farligt - så det gik fint, men var lidt tungt ind imellem.
Der var fodspor fra en der havde gået her tidligere på dagen, så jeg havde lidt at rette mig efter

Naturrum Thyborøn

Her er jeg kommet ud på fast vej og kan for første gang se et skilt om at jeg er på den rigtig rute, nemlig den 4 kilometer lange. Cheminova kan anes i baggrunden.

Naturrum Thyborøn

Og så det sidste billede inden jeg er tilbage ved P-pladsen - jeg skulle have gået en strækning på 4 km, men min skridttæller på telefonen viste kun 3,8 km

Lemvig Marina

Efter frokost gik jeg en tur ud på Marinaen, som er lige ved siden af campingpladsen. Her et kig på nogle af de mange både, der ligger her.

Marina, campingplads og sommerhuse

Hele området her er ferieområde. Dette billede er taget på vej væk fra marinaen og hen over lidt af campingpladsen og op mod sommerhusene bag campingpladsen. Der er også mange ferielejligheder ved marinaen.

9. august - hjemturen

På campingpladsen var der overskyet, diset, 15 grader og let vind. Jeg var færdig til at køre efter afregningen og kom afsted kl. 9:53.
Vejret skiftede ret hurtigt til det bedre og jeg kørte hjemad og kom i en meget kraftig regnbyge mens jeg kørte gennem Herning.
Det var tørvejr igen da jeg kom hjem efter i alt at have kørt 421,7 km på turen.
Det var et heldigt tidspunkt jeg kom afsted på, for der gik ikke mange minutter efter at jeg havde stillet vognen på plads før det begyndte at blæse mere op og her i eftermiddag har det blæst temmelig meget ind i mellem.
 
En god tur fik jeg ud af det selvom vejret drillede lidt ind i mellem og jeg fik set de ting, jeg gerne ville se.
 
Campingpladsen er god med en masse faciliteter, som jeg ikke har prøvet, men de er der for dem, der har brug for det, f.eks.: spabaderum, massagestol, børneafdeling og puslerum, samt adgang til indendørs svømmehal med stort bassin, børnebassin, spa, tyrkisk bad og sauna. Pladsen har TV-stue, møntvask, trådløst internet, fælles grill, stort fælles telt, minigolf, beachvolley, boldbane, spillerum med poolbord, airhockey, fodboldspil m.m.
 
9. august 2017
Jørgen
Om Sørens Camping
1. marts 2005 : Søren Olsen - bornholmer - er nu på egen boldgade med forretningen Sørens Camping mellem Herning og Snejbjerg.

Med næsten 30 år i branchen er Sørens Camping et sikkert sted at lave sin handel
Har pr. 1/2 2006 udvidet med Enggårdvej 31 og vi har også en hal på ca. 450m2
Fra 2007 til 2010 havde vi en afd. i Klemensker på Bornholm.
Febuar 2008 blev vi Camp-let center: Så vi sælger nye Camp-letter.
Se de sidste nye modeller hos os.
Jeg har over 28 års Camp-let erfaring.
1. dec. 2012 åbnede vi i nye lokaler på 1400 m2 på Teglvænget 7-9.
1. marts 2015 holdt vi 10 års jubilæum som Sørens Camping.
1. juni 2015 til udgangen af 2019 havde vi en lille afd. på Bornholm igen på Nordskoven Strand Camping i Rønne,
1. marts 2020 holder vi 15 års jubilæum

mvh
Søren E. Kure Olsen
Kontakt
Sørens Camping
Teglvænget 7-9
7400 Herning
97161418
so@scamping.dk

Find vej
Sørens Camping  |   Teglvænget 7-9  |   7400  Herning  |   97161418  |   so@scamping.dk